Verslag Collegagroep kunst en zorg 23 maart

item_left

item_right

Verslag Collegagroep kunst en zorg 23 maart

Dossier

De positieve invloed van kunst op de persoonlijke groei is al vaker beschreven en in beeld gebracht. Vanuit die drive richten zorgvoorzieningen artistieke projecten of (deel)werkingen in en daarvoor werken ze vaak samen met externe kunstenaars. Maar hoe verloopt zo'n samenwerking? Kijken alle partijen met dezelfde bril naar zo'n project of lopen de visies sterk uiteen? En hoe gaat dat op de werkvloer? Op deze en andere vragen gingen we dieper in tijdens onze collegagroep Podium*Ops van 23 maart 2016 in Mortsel.

Het programma

13:30u - 14:30u - Op bezoek bij het project MOVE.
Actrice en regisseur Caroline Rottier werkt samen met CC Mortsel aan een nieuwe voorstelling MOVE. De ploeg spelers van MOVE telt 32 deelnemers uit verschillende voorzieningen: de Thuishaven, vzw Pegode, Dagcentrum Prinsenhof, Knoop 3, DVC St Jozef en mensen die niet vanuit een instelling komen. De repetities zijn voorlop aan de gang. Gedurende februari, maart en april wordt de groep onderverdeeld in vier subgroepen, om daarna terug samen te komen in één groep. Er zijn vier groepen aan de slag: een theatergroep olv Dahlia Pessemiers, een dansgroep olv Lisa Gunstone, een muziekgroep olv Piet Maris en een filmgroep olv Bernaded Dexters. Caroline nam ons mee op stap langs de verschillende deelgroepen voor een vluchtige blik op het repetitieproces.

14:30u - 16:30u - Uitwisseling.
We startten met een klein panelgesprek waarbij kunstenaars en hulpverleners vertellen over hun samenwerking. Vervolgens trekken we het gesprek open naar de groep en verkennen we de verschillende ervaringen en perspectieven. Om 15u30 rondden de spelers van MOVE hun repetitie af en sloten een aantal van hen aan om hun beleving en visie in te brengen.