RWDM Girls wint Uefa Grassroots Award

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

RWDM Girls wint Uefa Grassroots Award

Pieter

De Molenbeekse meisjesvoetbalclub RWDM Girls won de UEFA Grassroots Award in de categorie 'beste club'. Met deze prijs geeft de UEFA een belangrijke erkenning naar vrouwenvoetbal in Molenbeek en daarbuiten. 

Fotograaf: David Marcu

RWDM Girls is ontstaan in de schoot van Buurtsport Brussel, een vzw die actief is in de Brusselse wijken om jong en oud aan het sporten te krijgen, om sport ook in te schakelen als middel en die inspeelt op lokale noden. Ramzi is al zes jaar actief als sportanimator in Molenbeek, en zot van voetbal. Enkele meisjes waren heel erg geïnteresseerd in voetbal, en dus startte hij met zijn enthousiaste meisjes een eigen club. En zo werd FC Molenbeek Girls geboren, een club voor en door meisjes.

Ondertussen is de club een gevestigde waarde in de wijk. De club is zeer multicultureel en de sociale mix is groot. Voetbal blijft enorm populair en de vraag is moeilijk bij te houden. Naast sportieve doelstellingen streeft de clubs ook naar sociale doelstellingen: deelname van iedereen, actieve betrokkenheid van meisjes en hun netwerk, inzetten op de sociale ontwikkeling, werken aan een open sportclub. 

UEFA.tv maakte ook een kort filmpje en artikel over de club.