Op stap met Buurtsport Brussel

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Op stap met Buurtsport Brussel

tatjana

Buursport Brussel is het voorbeeld van een sociaal sportieve organisatie. Vanuit het hart van Brussel opereren ze in verschillende wijken om via sport meer kansen te creëren. Het buurtsportteam streeft naar een kansrijk en leefbaar Brussel en maakt dit waar door actief in de wijken betrokken te zijn op mensen uit kansengroepen en via sport de buurt en de mensen zelf te versterken. 

Op vlak van sportparticipatie heeft Buurtsport Brussel de laatste jaren veel betekend: het uitbouwen van een aanbod voor vrouwen, het oprichten en ondersteunen van wijkgerichte clubs vanuit jongeren, het organiseren van een aanbod voor de allerkleinste, samenwerken met scholen, het aanbieden van een opleiding buurtsportanimator... 

In mei bracht Buurtsport Brussel een nieuwsbrief uit met verhalen uit de praktijk. In een schets van drie weken buurtsport worden initiatieven rond onder andere een vrouwendag, vechtsport in de buurt, beweegkriebels en activiteiten op buurtfeesten geschetst. Buurtsport zit niet stil en beweegt in de buurten. Het diverse aanbod aan activiteiten in de zomervakantie liegen er niet om. 

Het document biedt een mooie inkijk op het leven zoals het is: buurtsport Brussel.