Een open sportclub: stel je club open voor iedereen

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Een open sportclub: stel je club open voor iedereen

Studiedag
Mon - 12/12/2016 - 19:30 to 22:30

Dynamo organiseert, maandagavond 12 december 2016, in samenwerking met de sportdienst van Halle, een interactieve bijscholing om van je sportclub ?een OPEN sportclub? te maken.

Fotograaf: David Marcu

We leven in een (super)diverse maatschappij. Je sportclub is omringd door mensen uit verschillende culturen en sociale klassen. Je club kan hierop inspelen door zich OPEN te stellen voor iedereen die wil sporten. Maar dat gaat vaak niet vanzelf en moet een bewuste keuze zijn. Hoe neem je als sportclubbestuur een OPEN houding aan? En hoe stel je je club OPEN voor verschillende doelgroepen? Deze interactieve bijscholing zet je club op weg om ?een OPEN sportclub? te worden.

De bijscholing bestaat uit twee delen. In het eerste deel maken de deelnemers kennis met de principes van een OPEN sportclub. In het tweede deel gaan de deelnemers praktisch aan de slag om drempels in hun clubs weg te werken. De aanvrager heeft vooraf twee thema?s gekozen uit een lijst die tijdens het tweede deel behandeld kan worden:

  • Betaalbaarheid in de club ? hoe omgaan met sport en armoede?
  • Aanbod op maat: hoe kan je een g-sportwerking in je club opstarten?

Aan de hand van je specifieke vragen en via kleine werkgroepen leer je om de drempels weg te werken die bepaalde mensen weghouden uit je sportclub.