Conferentie risicovechtsporten

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Conferentie risicovechtsporten

Studiedag
Fri - 09/12/2016 - 13:30 to 23:00

Het beleid en risicovechtsporten anno 2016 onder de loep! Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen is sinds eind 2012 aan de slag met risicovechtsportbeleid en wil haar kennis en ervaringen met jullie delen. Heb je als beleidsverantwoordelijke bij een club, federatie, lokale overheid of Vlaamse overheid vragen over risicovechtsport, zoek je goede praktijkvoorbeelden over hoe je kan omgaan met risicovechtsport (in je gemeente of stad en bij de samenwerking tussen verschillende organisaties) of wil je gewoon op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en ben je nieuwsgierig naar wat er in andere landen gebeurt?

Fotograaf: David Marcu

Als beleidsverantwoordelijke - op welk niveau dan ook - is het belangrijk om je in deze materie te verdiepen. Op vrijdag 9 december ben je van harte welkom op de conferentie "Risicovechtsporten en het beleid anno 2016". Het Risicovechtsportplatform blikt terug op de voorbije projectjaren als kennis-, ondersteunings- en aanspreekpunt voor risicovechtsporten in Vlaanderen aan de hand van een sparring met de Nederlandse collega's van het project "regulering vechtsporten" in Nederland en tussen de beleidsverantwoordelijken van de steden Antwerpen en Amsterdam. Naast veiligheid en gezondheid als thema's is "(risico)vechtsport als middel" ook een thema dat bijzondere aandacht krijgt.

Aansluitend kan je 's avonds ook zelf kennis maken met een risicovechtsportpraktijk en gratis een boksgala bijwonen. Het gala gaat door in de nabijgelegen sporthal Het Rooi.

Let wel op: het gratis bijwonen van het boksgala is enkel mogelijk indien je inschrijft voor 15 november 2016!